Mums!!

Idag har vi en spännande dag här på jobbet. Kris övning med hela kommunen. Alla är inblalande. Omvårdnad, sociala räddningstjänst, psyk, ja alla olika enehter man kan tänka sig.

Det är då en handling att en buss har krockat uppe i Sälen med 30 passagerare som dött eller blivit skadade. Och där utifrån får vi information ska behandla den rätt och ta in olika människor i olika ledande roller som ska försöka lösa denna situation med krisgrupper, läkare, anhörig mottagning osv.

Det är verkligen jätte intressant att få delta och se hur alla olika personer spelar sån stor roll och vilka moment som är viktigast. Många olika faktorer spelar in för att ett kris arbete ska fungera när något oväntat och fruktansvärt händer.




 

Igår fick jag min nostalgi känsla tillbaks. Jag var hemma hos Jenny och barnen där Jessi var barnvakt. Tessan kom förbi med och vi spelade Nintendo 8 bitars. Hur jäkla kul som helst. Jag är fast. Så om någon har ett gammalt Nintendo dom vill sälja till mig så hör av er.





 

Har även ett supergott recept som aldrig dör ut. Det återkommer iaf en gång per år och då får jag sånna cravings och måste hem och baka den. Men ska försöka hålla mig till helgen. Då har jag något att längta till

Här kommer receptet..:)

 

 

300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 dl frysta blåbär

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (ca 200 g i vanlig ugn). Smält smöret. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

Häll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 25-30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

 





Ge mig helg!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0